baby,  barn,  barselgave,  gave

Gjesteblogg: Verdens enkleste hjemmesydde babybukse

av: Nina M. Vestlund

Ideen til denne buksa kom som et resultat av flere ting. Det begynte med at vi arvet en bukse som vi likte veldig godt og brukte hele tida. Etter hvert ønsket vi oss flere, men etter å ha lett rundt i diverse butikker uten resultat og et par feilkjøp (typ for trange/korte/lange/varme) fant jeg ut at jeg kunne forsøke å sy en selv – buksa vi hadde arva var av ganske enkelt design. Altså var det først og fremst en etterspørsel etter en bukse i mykt og fleksibelt stoff, smal men ikke trang og uten føtter (krabbetrening!) – som dessuten er glimrende å ha under tykkere (strikke)bukser dersom det er kjølig. Kombinert med et manglende tilbud på slike bukser som passet vesla vår på 6-7 måneder; relativt begrensa sykunnskaper hos foreldrene; manglende energi og tålmodighet til å sette seg inn i kjøpte symønster; og en fascinasjon for fargerike mønstrete stoffer samt en hang til å hamstre slike fra Stoff og stil selv om det ikke foreligger en konkret bruksplan – endte vi med en hjemmesydd variant.

Jeg gjorde som følger: jeg begynte med å tegne opp et mønster etter den arva buksa på et bakepapir, og overførte det til stoff med litt stretch i:

nina1

Deretter klipte jeg ut to like deler:

nina2

Så la jeg de to delene mot hverandre, rett mot rett, og sydde sammen langs kantene – fra livet og ned, og skrittet. Deretter brettet jeg inn i bena, og sydde to sømmer rundt (penest med tvillingnål hvis du har det). Så gjorde jeg det samme i livet, brettet inn og sydde to sømmer rundt. Hvis stoffet ikke er så stretchy at buksa henger oppe av seg selvkan man legge inn en løs buksestrikk i livet.

So there you have it: verdens enkleste hjemmesydde bukse!

nina3

Greit å sy et par stykker når symaskinen først er fremme og man først er i gang!

nina4

Erfaringen min er til så små babyer fungerer disse enkle buksene bra så lenge de er sydd i stretchstoff. Jeg har en vag plan om å avansere oppskriften etter hvert som vesla blir større: sy inn litt stoff i skrittet for plass til bleia, og sy på kanter langs bena og i livet. For mer avanserte prosjekter og inspirasjon anbefaler jeg å sjekke på instagram @synorge, @hjartesaum, @klarferdigsy, @sy_anette, @hippiehenni, @stingeling, og @traadsnella.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *