adventspynt,  baby,  barn,  julepynt,  oppskrift

Oppskrift: Nisselue

Tiden flyr og det er snart advent. Årets (jeg tror eneste) julestrikk er nisseluer til gutta. Nicolas som skal ha nissefest i barnehagen ville jeg lage en lang variant til, som henger litt, men ikke for mye. Lille Elliot fikk en nissepixie etter oppskrift fra Paelas av restegarnet.

IMG_8821

Jeg strikket Nicolas sin på frihånd men skriblet notater underveis så her kommer min aller første oppskrift:

Nico’s nisselue

str. 2-4 år
Garn: Dalegarn babyull, farge 4018 Rød
Pinner: Rundpinne str. 3 og 3,5, strømpepinner 3,5.

Legg opp 126 m på pinne 3. Strikk vrangbord 1 vridd rett, 1 vrang i 8 omganger. Det kan være lurt å sette en maskemarkør ved omgangens begynnelse

Skift til pinne 3,5 og strikk glattstrikk til arbeidet måler 10 cm. Nå starter du på fellingene ved å strikke to masker sammen slik: På neste runde fell 11 masker jevnt fordelt. Strikk 2 cm glattstrikk. På neste runde feller du 11 masker jevnt fordelt, men begynn 5 masker senere en forrige felleomgang. Strikk 2 cm glattstrikk og fell deretter 11 masker jevnt fordelt ca samme sted som du felte på første runde. Gjenta dette men nå med 1,5 cm glattstrikk mellom fellerundene til du har felt totalt 6 omganger. Du har nå 60 masker på pinnen. Strikk ytterligere 1,5 cm glattstrikk. Gå over til strømpepinner og fortsett fellingene slik. *strikk 8 m, strikk to m sammen*, gjenta fra * til * omgangen ut. Strikk 5 omganger glattstrikk. *strikk 7 m, strikk to m sammen*, gjenta fra *til* omgangen ut. Strikk 5 omganger glattstrikk. Gjenta dette med en m mindre for hver felleomgang, 6, 5, 4, 3 og 2. Du har nå 18 masker på pinnene. Fell nå 4 masker jevnt fordelt på hver omgang de neste 3 omgangene. Trekk tråden gjennom de resterende maskene, snurp og fest tråden godt.

Lag en dusk som du fester på  enden av lua.

Lykke til!

Hvis du strikker og legger ut bilde av denne luen  blir jeg veldig gla om du bruker #nicosnisselue
IMG_8823

 

IMG_8822

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *