strikk,  voksen

høstgenser

Endelig har jeg fått gjort ferdig denne genseren til meg selv. Jeg må si meg enig med Marthe og Marthe (podcast) i at jeg ikke liker ordet ‘egostrikk’ – altså noe man strikker til seg selv. Ego har en altfor negativ konnotasjon synes jeg. Er det egoistisk å strikke til seg selv? Jeg slår et slag for å strikke kun det man har lyst til og de man har lyst til å strikke til.

   Likevel, det går en stund mellom hver gang jeg setter igang med prosjekter til meg selv, men det handler nok mer om at jeg er litt for utålmodig til å strikke så mange store prosjekter. Baby og barnestrikk er mye kjappere. Så det gjelder å velge med omhu når en skal strikke til seg selv. Denne sommeren har jeg av og på strikket på denne genseren som heter klassisk genser. Og så ble den endelig ferdig nå som høsten begynner. Du finner oppskriften i Pickles sitt hefte med nettopp navnet ‘egostrikk’.

 Genseren er strikket i garnet pure wool fra pickles i en lys grønn-grå farge som heter fenikkel. Den strikkes nedenfra og opp i glattstrikk med raglanfelling. Så enkel, men så fin! Det er rett og slett en klassiker som oppskriften sier. Ønsker du deg en enkel ullgenser så strikk denne! Pickles pure wool kjennes ganske hardt og kløete ut på nøstet som de fleste rene ullgarn. Men etter en skyll og vask er garnet allerede blitt mye mykere. Damene på pickles lovet meg at garnet skulle bli enda mykere etter litt bruk og vask. Selvom jeg ikke har brukt dette garnet før så kjenner jeg godt pickles tweed og det blir veldig godt og mykt etter litt bruk og vask, så jeg tror også denne genseren skal bli god og myk etterhvert.

  

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *